Českosaské Švýcarsko NP

07.07.2012 00:17

 

    Konečně se podařilo naplánovat víkendový výlet. Vybrala jsem lokalitu, kterou i málokterý občan České republiky navštívil, i přesto, že je tak okouzlující.  Oblast Českého a Saského Švýcarska se nachází v severních Čechách.

    Vyrazili jsme na víkend 19. – 20. Listopadu 2011. Celkem se účastnilo 26 studentů, takže jsme se stali vcelku početnou skupinou. Z Prahy jsme pokračovali vlakem přímo až za hranice, a to do vesničky Kurort Rathen, kde nás čekal přívoz a pak už jen krásná procházka do skalního města a na symbol Saského Švýcarska, Bastei Brucke. Poté jsme sestoupili zpět do vesničky, zašli na zasloužený čaj do místní kavárny a vyčkali na přívoz a následně vlak do nedalekého města Děčín, kde byl zajištěn nocleh.

    Ubytovaní jsme byli v Zámecké sýpce, večer nás čekala příjemná večeře a poté samozřejmě zábava. 

    V neděli v dopoledních hodinách jsme sbalili naše batohy a vydali se na druhou část výletu. Ve 12 hodin nás autobus odvezl do Hřenska, odkud už vede naučná stezka směrem k Pravčické bráně a jejím vyhlídkám. Opět nám velice přálo počasí a dokonce jsme měli i velké štěstí na vyhlídkách. Ty měly být podle plánu uzavřené až do jara, ale nakonec se uzávěrka odsunula až na konec listopadu. Odtud jsme se pak vydali směrem na Mezní Louku, odkud vyjížděl autobus směrem do Děčína. Načež nám ihned navazoval vlak přímo do Prahy. Sice byl plný k prasknutí, ale my měli i tak o zábavu postaráno.